06 30 223 222 info@daankoole.nl
Selecteer een pagina
Home » Blog » Betere knieën » Betere knieën echt mogelijk

Betere knieën echt mogelijk

door | 9 sep, 2018 | Betere knieën

Knieën-Pijn-Gevolg-Oplossing 

Manieren waardoor je kniepijn kunt krijgen zijn genoeg. Het zou heerlijk zijn als je er weer vanaf komt, maar hoe en waar?. Het helpt daarin om te groeien in een stukje bewustzijn. Het stuk over oorzaak en gevolg. Dat zal ik proberen te illustreren in het onderstaande voorbeeld van iemand die zijn knie heeft beschadigd. Het gaat er hierbij niet om hoe. Hier gaat het om het onbewuste deel van ons brein dat reageert op de gebeurtenis en een nieuw gevolg hieraan geeft.

O nee, Kniepijn!

O nee, het is gebeurd. Je hebt kniepijn! En je hebt er best wel pijn van. Eerst maar een paar afspraken bijstellen en even geen inspanning.
4 Weken later: Je knie doet minder pijn maar echt weg is het nooit.
30 Weken later: Je bent de kniepijn al aardig beu. En ook ben je maar aan je omgeving aan het uitleggen wat er ondernomen is om het weg te krijgen. Je hebt er al veel aan gedaan. Maar het lukt niet!
52 Weken later: Je mist je normale eigen dingen die je door je kniepijn niet meer doet. Je hobby’s, uitslapen, contacten, werk, etcetera worden allemaal beïnvloed door de kniepijn. Je hebt zelfs al gehoord dat je ermee moet leren leven.
104 weken later: Het leven van jou is natuurlijk gewoon doorgegaan en jij hebt je erop aangepast. Niets meer aan te doen. Beetje gedeisd houden, beetje oefeningen en zo leid je vooral niet jou leven. Het is de knie die leidt. En jij lijdt.

Wat is hier gebeurd?

In dit voorbeeld bedoel ik dit:

Er is een gebeurtenis hier met je knie. Jij reageert cultureel. Dit zou bijvoorbeeld kunnen zijn door het bezoeken van traditionele hulpverlening als in een ziekenhuis, fysiotherapie bijvoorbeeld. In jou hersenen ontstaat ook direct na de gebeurtenis een onbewuste reactie. Jou onbewuste is erop gebrand dat jij overleeft, in alle situaties.
Je hebt je dagelijkse plichten te dragen en dit geeft druk. Je hebt het medisch circuit geraadpleegd en merkt dat je in een vicieuze cirkel terecht bent gekomen. Of je merkt dat niet maar je hebt nog steeds geen verbeterde situatie. Je onderbewuste neemt ook alles waar terwijl je je daar niet bewust van bent. Wat je zegt, denkt, voelt, doet. Dat gaat volledig buiten je opmerkzaamheid om. Het onderbewuste legt nieuwe verbindingen in de hersenen zodat zij zich weer helemaal aanpast naar jou nieuwe waarheid en daardoor ontstaat jou aangepaste nieuwe gedrag.

Lengte van de situatie 

Hoe langer de situatie voortduurt, hoe sterker het nieuwe “programma” en jou overtuigingen. Die overtuigingen worden ook nog eens veelal bevestigd zodat zij nog sterker worden.

Hoe zou het zijn als dit “programma” eenvoudig kunt aanpassen naar wat je wenst? En jij je weer vrij en gelukkig kunt voelen?

Want er zijn meer gebieden te beïnvloeden en te behandelen dan het fysieke  deel alleen. En daar in het totale verbonden gebied werkt de kniepraktijk daankoole.nl

Ik zie uit naar jullie reacties en vragen om te beantwoorden.

u

Ben je in de morgen niet te genieten? 

Stap jij ’s ochtens altijd vermoeid en chagrijnig je bed uit en is er daardoor altijd een gespannen sfeer in huis?

u

Ben je er nog niet aan toe om jou leven iets te veranderen? 

Je wilt dit ergens wel maar het lijkt nooit de juiste gelegenheid?

u

Ben je er wél aan toe om iets te veranderen alleen als het toch wel makkelijk gaat? 

Dan is deze manier waarschijnlijk iets voor jou!

u

Ben je ergens gemotiveerd? 

Dan is je kans op verbetering heel groot.

Over mij

Door extreme gezondheidsklachten op een heel nieuw spoor geraakt. Door deze ervaringen gecombineerd met levenservaring, studie en praktijk ervaring een expert geworden in mijn vakgebied.

Volg mij op Facebook

Gerelateerde artikelen

Oorzaken van kniepijn

Oorzaken van kniepijn

Oorzaken van kniepijn  Leestijd 2 minuten  Dit maal een blog  over de oorzaken van kniepijn. Denk je wel eens? “Hoe komt ik hier nu weer aan”? De...

lees verder
Knieën, woorden en Tony Robbins

Knieën, woorden en Tony Robbins

Wanneer je nog betere knieën wilt, wat doe je dan? Je gaat op zoek naar een oplossing die bij je past en goed aanvoelt; B.v. dit artikel van 2 min. leestijd om te oriënteren. Over oorsprong van de oorzaak en een doorkijkje naar de USA met een documentaire op Netflix.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin