06 30 223 222 info@daankoole.nl
Selecteer een pagina
Home » Blog » Betere knieën » Oorzaken van kniepijn
Slijmbeursontsteking of gestoten regelmatig koelen

Oorzaken van kniepijn

door | 25 nov, 2018 | Betere knieën

Oorzaken van kniepijn 

Leestijd 2 minuten 

Dit maal een blog  over de oorzaken van kniepijn.

Denk je wel eens? “Hoe komt ik hier nu weer aan”? De oorzaak is soms moeilijk te achterhalen. Maar hier bij een behandeling meestal niet persé nodig.

 

De gebieden waar kniepijn uit kan voortkomen zijn bijvoorbeeld:

 

Mentale oorzaken van kniepijn:

Overbelasting door te kort aan variatie

Steeds maar doorgaan

“De boog altijd gespannen houden”

In alles een tekort ervaren

Angst voor tekort

 

Fysiek o.a. door:

Impact

Snijden

Injectie

Operatie

 

Emotionele oorzaken van kniepijn o.a. door:

Competitie, vaak op gebied van:

Sport

Relatie en deze krijgen of “veroveren”

Werk

Waardering

 

 

Spirituele oorzaken van kniepijn

Hopen op levensverbetering door:

Je afhankelijk op te stellen t.o.v. :

De onderwijzer van je leer

Stroming of geloofsovertuiging.

 

Dit is dan een korte opsomming en daar zou nog veel meer aan toe gevoegd kunnen worden. Het één leidt vaak weer tot het ander.

 

Onbekende oorzaken van kniepijn

We weten niet wat het is en of dat het zelfs een combinatie is van oorzaken die een klacht veroorzaakt heeft. Toch is er uiting in body en mind van jou Super Biocomputer: de hersenen.

 

Afgescheidenheid

Je kunt er hier dan ook vanuit gaan dat we dat denken over oorzaken, voor het grootste deel, even laten voor wat het is. Het westerse denken is een versplinterd denken, wat nou tot afgescheidenheid leidt. Dit zie al terug in de tekst hier boven over de oorzaken van kniepijn ? Dat geeft niet door de functie dat het middel gebruikt wordt voor het doel. En we willen eenheid in ons zelf, holistisch zeg maar.

Maar even terug naar de afgescheidenheid: Wat we in geheel zijn als mens hebben vorige generaties opgedeeld en benoemd. Hier houden we daar maar een klein praktisch deel van over zodat we hier Holistisch aan de slag gaan achter het denken. Je zult merken dat je daar tijdens een behandeling vanwege je kniepijn bijna niets voor hoeft te doen. En dat geeft snelheid. En snel herstel.

 

 

Test eens je drammerige denken met deze kleine actie

Probeer maar eens niet te denken: Je gaat comfortabel zitten en zet de timer op 30 seconden. Even de ogen sluiten en stel je voor:

Je visualiseert een helder blauwe bol in je hoofd en laat die zakken tot ongeveer de plaats van je hart. Als het daar is focus je alleen maar daarop. Dat zal aan het begin niet makkelijk zijn maar het gaat je helpen om eens uit het denken te stappen.

Dat ga je redden door te blijven oefenen. En zelfs uitbouwen. Merk en voel de verschillen maar eens.

 

Lichaamstaal versus gevoel

Onze lichaamstaal is niet alleen onze uiterlijke houding maar ook de innerlijke, het gevoel. Wanneer je daar meer naar gaan luisteren en minder naar alle opspringende gedachten dan kan je wereld al een stuk mooier worden! Dat zie ik hier gebeuren en daarom ben ik er zo enthousiast over en gun jou dat ook.

 

Wereldwijd

Dat werken achter het denken zijn de nieuwste ontwikkelingen die ik blijf volgen en toepassen op mijn persoonlijke wijze. Wereldwijd zijn er vele manieren in die nieuwe ontwikkelingen om de oorzaak van o.a. kniepijn op te lossen. En ik heb ervaren dat je als therapeut dit het beste uit de verf kunt doen komen op de manier die in deze fase het beste bij mij past.

 

En wat denk jij?

Zou jou gedachte of gesproken zin een grotere directe invloed hebben op jou biosysteem dan het gesproken woord van iemand anders? Stuur jij of wordt je gestuurd? Heb je al 100 keer gehoord dat die kniepijn “nooit over gaat” of dat het “nooit beter wordt dan dit” ? 

Wat nieuw is, is moeilijker te accepteren dan wat je al kent zoals je kniepijn. Maar nieuw kan ook heel lekker zijn!

Over mij

Door extreme gezondheidsklachten op een heel nieuw spoor geraakt. Door deze ervaringen gecombineerd met levenservaring, studie en praktijk ervaring een expert geworden in mijn vakgebied.

Volg mij op Facebook

Gerelateerde artikelen

Knieën, woorden en Tony Robbins

Knieën, woorden en Tony Robbins

Wanneer je nog betere knieën wilt, wat doe je dan? Je gaat op zoek naar een oplossing die bij je past en goed aanvoelt; B.v. dit artikel van 2 min. leestijd om te oriënteren. Over oorsprong van de oorzaak en een doorkijkje naar de USA met een documentaire op Netflix.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin