06 30 223 222 info@daankoole.nl
Selecteer een pagina

Wat doe je dan eigenlijk met die knie-praktijk?

Nu en dan krijg ik de vraag in de trant van “wat doe je dan eigenlijk met die knie-praktijk?” De naam dekt wel de lading maar er speelt nog veel meer mee om iemand succesvol te herstellen. In deze blog ga ik daar op in. Dus de knieproblemen en de gerelateerde problemen. Je bent één geheel en daarom zijn ook alle mentale en fysieke delen met elkaar verbonden.

 

Kniepijn als startpunt

Van pijn komt vaak nog meer pijn op andere plaatsen. En dan vraagt die pijn ook steeds weer onze aandacht en energie. Het gaat je ook nog eens beperken in het leven dat je wilt leven. Je zou ook kunnen zeggen, “van onbalans komt pijn”.

 

Onbalans

Stel dat je ene heup aan één kant ietsje schuin staat. De oorzaak even in het midden gelaten. In de volksmond zegt men dan tegen je iets als: “je gaat er helemaal naar lopen”. Andere lichaamsdelen compenseren je houding zo veel als mogelijk zolang je jij fysieke of mentale thema’s niet oplost. Dit geldt ook voor andere gebieden. Zij zullen ook mee gaan werken om te compenseren. Denk aan bijvoorbeeld: Bindweefsel, energiebanen, fascie, hormoonstelsel, zenuwstelsel en dergelijke. Een oorzaak van pijn kan natuurlijk ook in deze gebieden liggen.

 

De Gulden Middenweg, de homeostase

De Gulden Middenweg bereiken is waar jou hele ik, voor jou onbewust, mee bezig is. Niet zelden wordt dat bereikt door een blik door “de bril van het bewustzijn” ; de gewone dagelijkse dingen, hoe ga je daar mee om? Welke emotionele lading vanuit jou gedachten zit hierop? Hoe ga je hier mee om? En wat zijn de gevolgen van dit handelen?

 

Niet zo, of toch wel?

Gedurende de levensloop zie je de fysieke en mentale houding bij mensen meestal flink veranderen. En komen er gezondheidsproblemen om de hoek kijken. Toch is het goed mogelijk om je desondanks blijmoedig, vreugdevol en krachtig te voelen. En ook te ervaren dat je daadwerkelijk al beter wordt.

 

De lading

Is je klacht door een impact ontstaan of vanuit de psyche? Het grootste deel is de emotionele lading die het in stand houdt.

 

De beste therapeut ben jij zélf

Sta je open voor een verbetering van jezelf en natuurlijk je aangedane gebied? Ik kan je in de praktijk op een eenvoudige krachtige manier je eigen allerbeste therapeut laten zijn. Jou onderbewuste bevat alle informatie die weet hoe het voor jóuw zou kunnen zijn.

 

Uitvoering

Niemand anders kan weten wat voor jou het beste is dan jou eigen onderbewuste. Ik kan je wél heel goed begeleiden in de uitvoering en laten ervaren wat het onderbewuste allemaal voor jou kan doen. Dit kan zelfs tot pré- en postoperatief aan toe.

 

De kracht van het onderbewuste

Jou onderbewuste is heel persoonlijk. Deze heeft een persoonlijke interpretatie gemaakt naar aanleiding van eerdere ervaringen. In het onderbewuste worden continue aanpassingen in gemaakt. Zo verander en ontwikkel je ook. Hierdoor heeft ieder zijn eigen uiting van de ervaringen van het leven in zijn mentale en fysieke deel. Bovendien beïnvloeden zij elkaar! Misschien herken je iets bij jezelf of naaste?

 

Klachten en hoe het werkt

Om weer terug te komen bij de heup die “schuin” staat. Omdat het bekkengebied de basis is voor boven-en onderlichaam wordt deze als eerste behandeld. Zij heeft in de krachten die spelen een dubbele functie, er wordt aan getrokken en er wordt gedragen. Als eerste zal deze basis behandeld worden en dat is een goed begin. Daarna wordt de rest van het skelet behandeld. Je onderbewuste laat het tot zover gebeuren als goed voor je is. Deze zal de grenzen bewaken.

 

Andere issues dan kniepijn

Zoals eerder genoemd is van jou alles verbonden als één geheel. Dus wanneer we behandelenis het goed om ook je andere issues dan bijvoorbeeld je kniepijn ook te benaderen. Zo kunnen we zien of zij ook mee gaan in de verbetering. Alleen als jij ervoor open sta.

Sta er voor open en ga weer meer genieten van je leven. Je maakt er weer wat moois van!

 

Je wilt meer weten over hoe het hier met behandelen gaat?

Dat kan zeker! Dat kan zo gaan:

1 Je neemt contact met mij op voor uitleg en antwoord op al je vragen.

2 Je ontvangt op je e-mailadres een intakeformulier, die kun je ingevuld retour naar afzender sturen.

3 Als een afspraak gemaakt is met mij ontvang ik je in de praktijk. Daar beginnen we met de gratis intake. Vervolgens starten we met de eerste deelbehandeling van de totale behandeling. Eén behandeling bestaat namelijk uit 3 delen.

Je kunt mij ook buiten de openingstijden bereiken, dat is prima.