06 30 223 222 info@daankoole.nl
Selecteer een pagina
Home » Blog » Geen categorie » Overige artikelen » Knieën apart verzekeren toekomst?
Logo van burgerinitiatief de in oprichting zijnde Gezondheidsverzekering door Gezondheidscoöperatief Nederland

Knieën apart verzekeren toekomst?

door | 2 dec, 2018 | Overige artikelen

 

Knieën apart verzekeren toekomst?

Ziektekostenverzekering 2019: meer betalen en minder krijgen. Leestijd 2 minuten.

 

Ziektekostenverzekering wordt Gezondheidsverzekering bij Gezondheidscoöperatief Nederland

Knieën apart verzekeren zou zo eens de toekomst kunnen zijn met dit burgerinitiatief. In 2019 draait de eerste pilot van burgerinitiatief de Gezondheidsverzekering. Gezondheidscoöperatief als organisatie werd opgezet door Purusha en Robbert Geelen.

Klagen over onze ziektekosten verzekering doen we in Nederland massaal en dat is logisch. Fl. 45,- per maand betaalde ik als werknemer voor mijn aanvullende ziektekostenverzekering bij Noord Holland Noord verzekeringen. Dat was het bedrag rond het jaar 2000.

 

Basisvoorzieningen in Nederland

In Nederland zijn inmiddels al jaren geleden alle menselijke basisvoorzieningen privaat geworden. De invloed van de aandeelhouders speelt nu in alle lagen van de menselijke basisbehoeften. Laat ik hier niet op ingaan, dat wordt te politiek. Ik wil het over vooruitgang hebben. Door met de juiste menselijke intenties voor het geheel (de maatschappij, wij zijn  allemaal connected met elkaar) veranderingen in te zetten.

 

ANWB en lidmaatschap

6 Jaar geleden werd door een burgerinitiatief opgezet het Gezondheidscoöperatief Nederland met de Gezondheidsverzekering. Op een manier zoals ANWB is voor mobiliteit: Als je lid bent kun je een verzekering afsluiten.

 

Burgers overbelast

Er valt anno 2019 zeer veel onzekerheid en onstabiliteit over de Nederlandse burgers heen. Er moet veel zelf uitgezocht worden en geregeld. Zeker wanneer je iets kostbaars mankeert kunnen de financiën vaak ook nog extra zorgen geven.

 

Geen aanval

De Gezondheidsverzekering is in mijn optiek geen aanval op het bestaande stelsel. Het is wel een nieuwe andere keuze voor:

1 Zelfverantwoordelijkheid

2 Positieve verandering individueel

3 Menselijkheid

Dus meer weg van het systeemdenken en terug naar menswaardigheid.

 

De 4 Pijlers

 

Initiatiefnemer Robbert Geelen noemt de pijlers van de verzekering als volgt:

1 Ervaringen delen

2 Overleg

3 Eigen verantwoordelijkheid

4 Voldoende informatie voor individuele keuzes

Dus meer zekerheden voor een vitale (vitaal betekent energie om te leven) toekomst. En al zijn voordelen waarbij ik onder meer denk aan lagere zorglasten, zorg op individuele maat, meer te kiezen, gemotiveerder en bewuster met je gezondheid bezig zijn en meebeslissen in de Coöperatie door eigenaarschap.

Bestaansrecht

Het is een mooi initiatief en een mooi vertrekpunt vanaf de 4 pijlers. Dit heeft bestaansrecht wanneer het zich blijft evolueren en de huidige ziektekostenverzekeringen zo door gaan als nu het geval is.

 

Opschalen

Door in ieder geval lid te worden kan de organisatie van Gezondheidscoöperatief Nederland opschalen. Zo kan er al een menselijker en menswaardiger  maatschappij voor terugkomen. Eéntje waar jou zelfbeschikking en zelfrespect weer hun oorspronkelijke plaats kunnen gaan innemen.

Daarom, wordt gezond, handel gezond en blijf gezond!

 

Real life informatie bijeenkomst

In samenwerking met Reformhuis Tuitjenhorn (N-H) organiseert Gezondheidscoöperatief Nederland een lezing/informatie bijeenkomst op zaterdagmiddag 15 december van 13.30-17.00 uur. Het adres is:

Reformhuis Tuitjenhorn

Dorpsstraat 12

1747HD Tuitjenhorn

http://reformhuistuitjenhorn.nl/agenda/

https://gezondheidscooperatief.nl/over-ons/organisatie.html

Ik zie graag in de comments jullie reacties terug,

Hartelijke groeten, Daan.

 

Bron: Website en nieuwsbrief Gezondheidscoöperatief Nederland, Website Nederland Kantelt.

Over mij

Door extreme gezondheidsklachten op een heel nieuw spoor geraakt. Door deze ervaringen gecombineerd met levenservaring, studie en praktijk ervaring een expert geworden in mijn vakgebied.

Volg mij op Facebook

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin