06 30 223 222 info@daankoole.nl
Selecteer een pagina
Home » Blog » Langdurige Klachten » Kniepijn en Langdurige Klachten herstellen
Fysieke en mentale klachten na conflict in gezin

Kniepijn en Langdurige Klachten herstellen

door | 3 mrt, 2019 | Langdurige Klachten

Kniepijn en Langdurige Klachten herstellen

In het logo van www.daankoole.nl is binnenkort duidelijk te zien dat het gaat om knieën en om langdurige (pijn)klachten te herstellen op een nieuwe vooruitstrevende manier. Kniepijn is een zeer groot probleem in aantallen gezien in Nederland. Het aantal mensen met chronische oftewel langdurige pijn ook. En dit is zeer vaak ook nog eens verbonden met elkaar. In deze blog schrijf ik over een voorbeeld en het verband tussen de (niet verwachte) oorzaak en gevolg.

 

Eén op één

Er zijn 5 biologische natuurwetten die gelden en één op één een gevolg functioneel inzetten. Jou lichaam en geest reageren altijd biologisch om een specifieke situatie te overleven. De 5 biologische natuurwetten worden zo genoemd omdat deze ook wetenschappelijk zijn bewezen op hun werking en functie. Dat betekend dat dezelfde situatie altijd één op één voor de dezelfde reactie en hetzelfde gevolg zorgt. Hierdoor kun je een situatie die de oorzaak is coachen en oplossen.

 

De 5 Biologische Natuurwetten

Deze 5 wetten zijn uitgewerkt op de Vrije Universiteit van Hongarije (CEU Boedapest-Wenen). Dit gaat over het menselijke bewuste en onderbewuste gevoelsleven. De psyche. De voorwaarden in een situatie voor een reactie in je psyche-hersenen-lichaam/orgaan zijn:
Het is:
1 Acuut-dramatisch
2 Onverwachts
3 Onacceptabel voor jou
4 Geïsoleerd beleefd
5 (Tijdelijk) geen oplossing = Stress
Omdat je maar 5 procent bewust bent en er 95 onderbewust geregeld wordt kun je je niet altijd bewust zijn van de reacties van de psyche. Veel lost zich op natuurlijke/biologische wijze op in de tijd. Je situatie is veranderd en opgelost. En wat een kernpunt is om te weten: Pijn is een onderdeel van de oplossing. Dat betekend dat je in de herstelfase zit en het is de bedoeling deze fase niet te verstoren. Denk maar eens aan een eenvoudige spierpijn na een zware inspanning.

 

Gevoelswereld

Situaties die klachten veroorzaken hebben bij de 5 Biologische Natuurwetten dus te maken met onze gevoelswereld. Dat betekend ook dat er wel iets voor te zeggen valt hoe wij als mensheid nu met elkaar omgaan…
Kunstvormen beoefenen, dans, zang muziek, schilderen etc. dragen bij aan een uiting van onze gevoelstoestand en kunnen een poort zijn naar herstel. Daarbij is mijn praktijk en de nieuwe manier van de pijnlijke fase behandelen een welkome bijdrage.

 

Wat betreft Kniepijn

Knieën kunnen pijn geven door een fysieke oorzaak als bijvoorbeeld een val. Om zo snel mogelijk te herstellen kan ik je al helpen kort na de gebeurtenis. Hoe eerder hoe sneller de genezing. Ik noem dit hier EHNE – Eerste Hulp Ná EHBO ?

 

Ineens

Zomaar ineens een pijnlijke knie voelen gebeurt ook. De oorzaken zijn dan voor jou dan soms moeilijk te vinden en kunnen heel divers zijn. Dit kan ook uit de psyche/ 5 Biologische Natuurwetten voorkomen. Maar ook komen uit andere delen van het lichaam/psyche. Voeten/ heupen/ bekken. En wat is dan de oorzaak van de oorzaak weer enz.? Dit oplossen kan nu al heel snel op een nieuwe manier, dat is waar ik voor sta met mijn praktijk.

 

Interpretatie

Hoe je op het moment van een gebeurtenis bent, maakt je type reactie van je psyche-hersenen-lichaam/orgaan. Je bewuste en onderbewust interpretatie van de gebeurtenis geeft betekenis hieraan, zeg maar, een specifieke lading.

 

Jan Zwart-Wit

In dit voorbeeld met Jan leg ik zwart-wit uit wat bijvoorbeeld kan gebeuren en wat het gevolg is. Het is een zeer veel voorkomend voorbeeld en misschien is er herkenning vanuit jezelf of uit je directe omgeving.
Jan groeit op in een vrij gewoon burgergezin. Van oudsher was het heel stoer: “Niet praten maar poetsen”.
Fantaserend wilde Jan banketbakker worden, of koolteler, of… Jong als hij was begon hij hier en daar met kleine klusjes. Hij verdiende leuk, had mooie ideeën en plezier. Hij luisterde goed naar nieuwe collega’s en werkgevers. Er kon veel maar nog veel meer mocht er niet, ideeën genoeg, dat wel. Dat iets niet mocht had hij als baby, peuter, kleuter, puber al zo vaak te horen gekregen, dat hij dat goed in zijn oren knoopte. Jong geleerd, oud gedaan.

 

Volwassen

Jan is nu een volwassen man. Kan zijn ei niet kwijt in zijn werk terwijl dat als zo belangrijk werd beschouwd van jongs af aan. Op zijn werk wordt hem steeds meer de les gelezen en heeft al meerdere conflicten gehad met de collega’s en werkgever. Zijn creativiteit en communicatie zijn nu rond zijn 40ste levensjaar tot een dieptepunt gedaald. Daarbij krijgt hij steeds meer fysieke en mentale klachten. Klachten die het gevolg zijn van zijn de omgang met elkaar: psyche-hersenen-lichaam/orgaan.

 

Hersenscan

Het gebied van eigenwaarde in de hersenscan laat na elk conflict op zijn werk zien:
Jan beleeft bewust en onbewust “dat hij kort gehouden wordt”. Door zijn omgeving in zijn leven is hem dit geleerd, maar natuurlijk niet expres. De omgeving is hier waarschijnlijk meestal niet, en soms ook wel, op uit geweest. Jantje heeft alleen geleerd correcties te ontvangen, niet hoe hier mee om te gaan.

 

Functie van de 5 BN

De psyche correspondeert met de hersengebieden van dit beleefde conflict en het gevoel daarbij. De hersenen sturen vervolgens ons lichaam aan met altijd één functie: overleving. Dat is het doel van het organisme. In dit geval van Jan zou je kunnen zeggen: Het organisme dat zich het makkelijkste aanpast had van oorsprong de meeste kans op overleving .

 

Jan’s Knieën

De werking van Jan zijn knieën wordt steeds minder. Zwart-wit gezegd als voorbeeld in deze blog: “Jan kan maar beter door zijn knieën buigen voor deze situatie”.  Jan accepteert namelijk niet dat iets is zoals het is. Elke keer worden er conflicten opgelost en blijven er ander conflicten doorlopen. De “conflictmassa” wordt daardoor groter. En de kniepijn almaar erger als uiting hiervan. Dit is het gebied van de eigenwaarde in de hersenen wat actief is.

 

Belevingswereld

We leven in een veranderde en veranderende belevingswereld. We zouden in onze omgangsvormen veel goeds brengen wanneer we vriendelijk zijn. Gezinnen en heel veel bedrijven zouden hier veel baat bij hebben. Al is dat vaak een lange termijn visie voor bedrijven. Gezien hun maatschappelijke functie zou dit in mijn visie een onderdeel horen te zijn van het Human Resources beleid. Dan gaat het echt over mensen. En uiting geven aan onze beleving. Daar begint de echte vooruitgang!

 

Taak

Mijn taak is het coachen en behandelen op die nieuwe effectieve manier, van mensen die zich aangetrokken voelen om te verbeteren en te herstellen. Niets heeft hierbij de lading goed of slecht. Eerst komt de acceptatie. En we gaan uit van een gelijkwaardige positie therapeut-cliënt. Niemand weet het herstel beter te regelen dan jou eigen onderbewuste ik met die bijzondere natuurlijke intelligentie van jou fysiek en mentaal. Ik begeleid je hierin en het mooie hierin is dat je verstelt zult staan van het begrip: “De beste therapeut ben je zelf”.

Over mij

Door extreme gezondheidsklachten op een heel nieuw spoor geraakt. Door deze ervaringen gecombineerd met levenservaring, studie en praktijk ervaring een expert geworden in mijn vakgebied.

Volg mij op Facebook

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin